ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

CLASSICAL PILATES EVENT WITH BOB LIEKENS

Φέτος για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια ο Master Teacher Trainer Bob Liekens θα βρίσκεται πάλι μαζί μας στο Corpus Ray.

Στόχος αυτού του συνεδρίου είναι η Κλασσική Μέθοδος Pilates.

Καθώς τα πράγματα εξελίσσονται και μεταφέρονται με διαφορετικούς τρόπους και κατευθύνσεις, συχνά αλλοιωμένους, αναγνωρίζουμε την ανάγκη να ξαναπροσδιορίσουμε την Αυθεντική μεθοδολογία και να ξαναγυρίσουμε στα "βασικά" που δίδαξε ο ίδιος ο Joseph Pilates, ώστε να διατηρηθεί η ακεραιότητά της και στους νεώτερους. Η υπερπαραγωγή δασκάλων χωρίς βασικά πρότυπα εκπαίδευσης και μεθοδολογίας, δημιουργεί σύγχυση ως προς το τι προτείνεται σήμερα ως άσκηση Pilates.

Η ευκαιρία να μας διδάξει ένας δάσκαλος του δικού του βεληνεκούς, δεν μας δίνεται συχνά. Ο Bob Liekens ως ένας από τους πιο γνωστούς δασκάλους στον τομέα του διεθνώς, με τον συνεπή και σεμνό τρόπο που τον χαρακτηρίζει, με βαθειά γνώση και εμπειρία του αντικειμένου του, θα μας διδάξει σύμφωνα με τις αρχές της μεθόδου τις λεπτομερείς ιδιαιτερότητες ενός κλασσικού μαθήματος και θα απαντήσει στις ερωτήσεις μας.

Θα μας εισάγει στις βασικές αρχές της Εμβιομηχανικής, θα μας διδάξει κλασσικό ρεπερτόριο ασκήσεων στην Wunda Chair από το Intermediate έως και το Super Advanced επίπεδο, πως μπορούμε να έχουμε ροή σε ένα προχωρημένο μάθημα με την χρήση της Wunda Chair όπως και πως να προκαλέσουμε τον πελάτη μας με τα παραγγέλματα.

Θα μας εξηγήσει και μας καθοδηγήσει στην εξέλιξη των ασκήσεων από το Small Barrel και το Spine Corrector στο Ladder Barrel συμπεριλαμβάνοντας όλα τα επίπεδα από το Intermediate εως το Super Advanced όπως και τις παραλλαγές τους.

Ελάτε μαζί μας σε αυτό το διήμερο γνώσης και επιμόρφωσης! Εμπλουτίστε το ρεπερτόριό σας και την διδασκαλία σας με πολλή πρακτική και πολλή έμπνευση!!

BOB LIEKENS

bob_headshotΗ εμπειρία του Bob Liekens μετράει 29 χρόνια πρίν. Εκπαιδεύτηκε από την Romana Kryzanowska στο "The Pilates Studio" το 1986 και εμπνευσμένος από εκείνη δούλεψε μαζί της μέχρι το 2000. Συνεργάστηκε μαζί της για την δημιουργία του εκπαιδευτικού της προγράμματος και δημιούργησε το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο. Σπούδασε σύχρονο χορό στην σχολή της Martha Graham όπου και δίδαξε για δύο χρόνια. Ο Bob ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μεταδίδοντας την πολύτιμη γνώση του και εμπειρία.

 


 

Biomechanical Principles of the Pilates workout (workshop)

Σε αυτό το σεμινάριο εξετάζουμε την ιδανική ανατομική θέση του σώματος. Δίνουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο powerhouse και την ωμική ζώνη, τόσο στην κίνηση όσο και στην στάση. Ερευνούμε τον ρόλο που παίζει στην μέθοδο Pilates και εμβαθύνουμε στις αρχές της μεθόδου δουλεύοντας τις "Pre-Pilates" ασκήσεις. Απευθύνεται σε δασκάλους με εμπειρία στην χρήση του εξοπλισμου.

Wunda Chair Progressions workout (workshop)

Στο σεμινάριο αυτό θα μάθετε την εξέλιξη των ασκήσεων στην Wunda Chair που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε ένα μάθημα Μεσαίου ή Προχωρημένου επιπέδου. Οι ασκήσεις αυτές βασίζονται στις "εξατομικευμένες ανάγκες" του πελάτη. Ελάτε προετοιμασμένοι να κινηθείτε. Απευθύνεται σε δασκάλους και πελάτες Μεσαίου/Προχωρημένου επιπέδου.

Barrel Progressions workout (workshop)

Ο Joseph Pilates δημιούργησε ένα όργανο που συχνά παραβλέπουμε: το Barrel. Δημιούργησε τα Barrels ώστε να μπορέσει σταδιακά να "ανοίξει" περιοχές του σώματος με περιορισμένη κινητικότητα: την ωμική ζώνη και την περιοχή των ισχίων. Θα δουλέψουμε την εξελικτική πρόοδο των ασκήσεων από το Small Barrel ως το Ladder Barrel με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει ευκολότερο να ενσωματώσετε τα Barrels σχεδόν σε κάθε μάθημα.

Δηλωστε Συμμετοχη

PP100Man_ATC_Hor_RGB