ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ευγενία Παπαδοπούλου - Pilates Method Alliance Certified TeacherΗ Ευγενία Παπαδοπούλου έχοντας ασχοληθεί για πολλά χρόνια με τον χορό στις επαγγελματικές σχολές χορού Γρηγοριάδου, Κονταξάκη και Tanzfabrik στο Βερολίνο όπως και με άλλες μορφές κίνησης κατέληξε στην Μέθοδο Pilates ως φυσικό επακόλουθο των όσων είχε κάνει. Δάσκαλοί της στην πορεία αυτή μεταξύ άλλων ήταν ο Ηλίας Ερενίδης και η Boriana Rizova (κλασσικός χορός), η Βάσω Μπαρμπούση (Hawkins), Julie Blackman (Graham), Riki Von Falken (Limon).

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Tai Chi και Breathing Therapy με την Claudia Feest, Yoga με την Anna Trokes, Ινδικού Χορού με την Λήδα Shantala και σεμινάρια Dance Therapy με την Anna Maracas, Body Mind Centering με την Bonnie Bainbrigde Cohen, Amherst MA στις ΗΠΑ, Feldenkrais Method, Shiatsu στο Ohashi Shiatsu Center Berlin, Laban Movement Analysis με την Katya Bloom, ενώ ασχολήθηκε για σύντομο διάστημα με το Jiu Jitsu.

Στα τέλη του 1992 φτάνει στην Νέα Υόρκη για να εκπαιδευτεί στο Pilates Studio, NY από την Romana Kryzanowska -πρώτης γενιάς μαθήτρια του Pilates- και τον Bob Liekens, Master Teacher Trainer, που εκπαιδεύτηκε το 1986 και δούλεψε εμπνευσμένος για πολλά χρόνια δίπλα στην Romana Kryzanowska.

Η μουσική (μαθήματα πιάνου) και το τραγούδι (κλασσικό τραγούδι στο Βερολίνο) ήταν ο συνδετικός κρίκος με την κίνηση που υπήρξε για την Ευγενία κυρίως ένας δρόμος αυτογνωσίας και που κατέληξε σε μια επαγγελματική επιλογή.

Το πάθος και η πίστη για την μέθοδο Pilates, η επιθυμία και η όρεξη για διαρκή διεύρυνση και ενημέρωση της συγκεκριμένης εκπαίδευσης καθώς και η αναντίρρητη ανάγκη για ποιοτικά εκπαιδευμένους δασκάλους, την οδηγούν το 2005 σε συνεργασία με την σχολή Power Pilates, NY (www.powerpilates.com). Η ίδια προχωρά την εκπαίδευσή της ως Teacher Trainer από τη σχολή Power Pilates, NY και το Corpus Ray γίνεται το μόνο Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικο Κέντρο της σχολής στην Ελλάδα (Power Pilates Affiliate Training Center). Παρακολουθεί ετησίως τα συνέδρια για εκπαιδευτές της Power Pilates στις ΗΠΑ, αλλά και σεμινάρια συνεχούς εκπαίδευσης άλλων εκπαιδευτικών φορέων.

Έχει επίσης πιστοποιηθεί το 2010 από τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Pilates Method Alliance, ΗΠΑ ως Pilates Method Alliance Certified Teacher, ενώ υπήρξε η πρώτη πρόεδρος του Ελληνικού Σωματείου Μεθόδου Pilates -του οποίου είναι και ιδρυτικό μέλος- εκλεγμένη για δύο συνεχείς θητείες.

Certified Pilates Teacher