The Pilates Elders: Οι πρώτης γενιάς δάσκαλοι της μεθόδου Pilates

Η Μέθοδος Pilates έχει μια ιστορία. Έχει μια ιστορία πάνω από 100 χρόνια.

Σε αυτό το διάστημα και μέχρι τον θάνατο του Pilates το 1967 από το studio του πέρασαν αρκετοί μαθητές, οι πρώτης γενιάς δάσκαλοι οι επονομαζόμενοι "The Elders". Μέσα από την δική τους διδασκαλία, με την δική τους συνεισφορά στην ιστορία της, η μεθόδος πέρασε μέχρι εμάς σήμερα.

Οι περισσότεροι απο αυτούς έχουν φύγει απο την ζωή. Ελάχιστοι έχουν μείνει πια που μπορεί να έχουμε την ευκαιρία να δούμε σε κάποια συνέδρια Pilates και να ακούσουμε ιστορίες της εποχής εκείνης.

Σήμερα την σκυτάλη έχουν πάρει οι δεύτερης γενιάς δάσκαλοι, αυτοί που είχαν την τύχη να εκπαιδευτούν από τους Elders.

Καθώς η μέθοδος Pilates έχει πια διαδοθεί και διευρυνθεί παγκοσμίως, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την ιστορία της, να γνωρίζουμε το γενεαλογικό δένδρο και να ψάχνουμε κατά το δυνατόν, να βρούμε από που ξεκινάει ο κάθε δάσκαλος. Από ποιόν δάσκαλο πρώτης ή δεύτερης γενιάς έχει εκπαιδευτεί. Έτσι θα ξέρουμε ότι αυτό που μας διδάσκεται ή αυτό στο οποίο εκπαιδευόμαστε είναι Κλασσική μέθοδος Pilates. Για να μπορέσουμε να μεταφέρουμε την κλασσική μέθοδο Pilates ατόφια στις επόμενες γενιές.

Σήμερα ξεκινάμε το αφιέρωμά μας στους Elders, τους δάσκαλους πρώτης γενιάς της μεθόδου Pilates, τους οποίους σας παρουσιάζουμε.

Καλή ανάγνωση!